U tandemskoj organizaciji Klubova “Dive” i “Medveščak” od 21. do 22. veljače na bazenu Zimskog plivališta Mladost u Zagrebu održano je Zimsko prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore.
Zagrebački su Klubovi ostvarili doista sjajne rezultate a njihovi se sportaši okitili mnogobrojnim medaljama.

U najmlađoj dobnoj kategoriji mlađih kadeta naslovom prvaka Hrvatske okitio se Medveščakovac LOVRO ŠTAMBAK (1m, 3m i toranj) dok je kod djevojčica najbolja na dasci 3m bila LARA KOKANOVIĆ iz “Nemo” Kluba.

Kadetkinja HANA OŽANIĆ tri se puta pojedinačno popela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja a zlatno je zasjala i u sinkro disciplini daske 3m u paru sa klupskom kolegicom BRUNOM BIOČINOM (obje “Medveščak”).
Kod kadeta izdvojio se VITO KRILIĆ, član Kluba “Medveščak”, koji je osvojio medalju zlatnoga sjaja na dasci visine 1m i tornju 5m. Najuspješniji je također bio u sinkru 3m sa MATEOM OBULJENOM iz kluba “Nemo”.

Pojedinačnu konkurenciju mlađih juniorka obilježila je Nemačica BARBARA BARTOLIĆ a za izdvojiti jest svakako njezin nastup na jednometarskoj dasci gdje je ostvarila normu za odlazak na Prvenstvo Europe.
U sinkro juniorskoj kategoriji zlatom su se okitile DORA TOMLJENOVIĆ i TESSA PAVLEKOVIĆ (“Medveščak”).
Odlična se “borba” vodila u natjecateljskom dijelu mlađih “B” juniora gdje je na trometarskoj dasci medalju najsjajnijeg sjaja odnio MARO KOKIĆ (“Medveščak”), ujedno ostvarivši i normu Saveza za Prvenstvo Europe. Na tornju 5m prvak Hrvatske postao je LUKA MARTINOVIĆ (“Medveščak”) a posebno je zanimljiva bila disciplina daske 1m gdje su čak prva četvorica plasiranih natjecatelja ostvarili bodovnu normu.

Juniorka TESSA PAVLEKOVIĆ, osim već spomenutog zlata u sinkru osvojila je još dva…na 3m i tornju.
DAVID LEDINSKI, junior iz “Nema” na jednometarskoj je dasci potvrdio normu za Prvenstvo Europe a najuvjerljiviji je rezultatom bio i na dasci 3m te tornju.

Tijekom otvaranja natjecanja ispred Hrvatskog saveza za skokove u vodu proglašeni su najbolji junior (DAVID LEDINSKI), juniorka (BARBARA BARTOLIĆ) te mlada nada (VITO KRILIĆ) u prošlogodišnjoj 2019. godini.

Trofejima su također nagrađeni i Klubovi…najuspješnijim klubom u Hrvatskoj u 2019. godini proglašen je KSV “Nemo” dok je 2. mjesto pripalo KSV “Medveščak”.

U istom je vremenskom periodu u njemačkom Rostocku zagrebački senior JURAJ MELŠA nastupio na FINA Grand Prix natjecanju u disciplini daske 3m.
U jakoj konkurenciji 28 zemalja diljem svijeta solidno je odradio natjecateljski dio programa.

Iskrene čestitke svima na postignutim rezultatima te puno sreće u nastavku sezone…