Na bazenu Zimskog plivališta Mladost od 25. do 27. svibnja pod priređivačkom komandom Kluba za skokove u vodu “Medveščak” održalo se ljetno prvenstvo Zagreba za kadete i juniore.

U konkurenciji oko 75 sportaša iz 4 zagrebačka kluba (Dive, Medveščak, Nemo i Trešnjevka) tijekom trodnevnog natjecanja mogli su se vidjeti doista lijepi skokovi u disciplinama daske 1m, 3m, tornja te u sinkro 3m.

Krenuvši od najmlađih, najuspješniji su bili limačica EMA SMOLEC i limač LOVRO ŠTAMBAK sa daske 1m (oboje članovi KSV “Medveščak”).

U kategoriji mlađih kadeta na dasci 1m zlatni je bio Medveščakovac VITO KRILIĆ (kao i na tornju), dok je MATEO OBULJEN iz “Nema” zlato odnio na trometarskoj dasci.
U istoj kategoriji ali kod djevojčica, najbolje su bile HANA OŽANIĆ (3m, toranj) i BRUNA BIOČINA (1m), obje iz KSV “Medveščak”.

Konkurenciju kadeta obilježili su naizmjenično Medveščakovci MARO KOKIĆ (3m), i ROKO KRILIĆ (1m i toranj), dok je kod kadetkinja BARBARA BARTOLIĆ iz Kluba “Nemo” bila najuvjerljivija u svim disciplinama na kojima je nastupila (1m, 3m i toranj).

DAVID LEDINSKI (Nemo) sjajan je bio u kategoriji mlađih juniora kao i TESSA PAVLEKOVIĆ (Medveščak) u kategoriji mlađih juniorka. Oboje su bili odlični u individualnim disciplinama te opravdano zaslužili naslov prvaka Zagreba u svojoj dobnoj kategoriji.

Najstariju kategoriju natjecanja, onu juniorsku, pamtiti ćemo po zlatima DOMINIKA PAVELIĆA te njegove klupske kolegice JANE KRVAVICE, koji su se pozlatili u svim disciplinama.

U sinkro disciplini sa daske 3 metra, zlatni su bili:
– kadetkinje BARBARA BARTOLIĆ- JURJA BEGANOVIĆ (Nemo)
– kadeti MARO KOKIĆ- ROKO KRILIĆ (Medveščak)
– juniorke JANA KRVAVICA- ANJA OŽANIĆ (Nemo
– juniori DOMINIK PAVELIĆ- DAVID LEDINSKI (Nemo)

Iskrene čestitke svima!