U organizaciji zagrebačkog Kluba “Medveščak” na bazenu ZPM od petka 23. do nedjelje 25. ožujka održan je 18. po redu tradicionalni “Easter International Diving Meeting- 7. Memorijal Stjepan Križić”.
Na natjecanju je nastupilo 130 natjecatelja iz Mađarske, Belgije, Srbije i Hrvatske.
Sportaši i sportašice iz zagrebačkih klubova Dive, Medveščak, Nemo i Trešnjevka ostvarili su sjajne rezultate te osvojili pregršt medalja zlatnoga sjaja.
U sinkro disciplini daske 3m u kategoriji kadetkinja i kadeta najuspješniji su bili TESA SMOLEC/ MARTA SABOL te JAN MUFIĆ/ LUKA MARTINOVIĆ, svi članovi KSV Medveščak.
U istoj disciplini ali kod juniora pozlatili su se DAVID LEDINSKI/ DOMINIK PAVELIĆ iz Nema.
Po prvi su puta ove godine natjecatelji nastupili i u disciplini sinkro Mix 3m a najbolji su bili DAVID LEDINSKI (Nemo) u kombinaciji sa TESSOM PAVLEKOVIĆ (Medveščak).
Individualno se nastupalo u 5 ženskih te 5 muških dobnih kategorija u disciplinama daske 1m i 3m.
Mlađa kadetkinja HANA OŽANIĆ iz Medveščaka dominirala je u svojoj kategoriji na 1m i 3m, dok je kod dječaka sa dva zlata briljirao MATEO OBULJEN iz Nema.
U konkurenciji kadetkinja odlična je bila Nemačica BARBARA BARTOLIĆ koja je uz zlata potvrdila i normu HSSV- u u obje discipline u kojima je nastupila (1m i 3m), a normu na jednometarskoj dasci napravila je i Medveščakovka TESA SMOLEC.
Kadet JAN MUFIĆ (Medveščak) na prvu se stepenicu postolja popeo na dasci 3m.
Konkurenciju mlađih juniorki obilježila je zlatima i povrdom norme na dasci 1m TESSA PAVLEKOVIĆ iz Medveščaka dok je u muškoj konkurenciji konkurenciju “dotukao” DAVID LEDINSKI iz Nema, također potvrdivši normu na 1m za odlazak na juniorsko prvenstvo Europe.
Iskrene čestitke svima na ostvarenim rezulatatima!