Pod priređivačkom palicom zagrebačkih klubova “Trešnjevka” i “Nemo” na bazenu ZPM održalo se Zimsko seniorsko prvenstvo Hrvatske.
U konkurenciji oko 55 natjecatelja iz 6 hrvatskih klubova, zagrebački su klubovi ostvarili sjajne rezultate.
U individualnoj disciplini, kod seniorka prvakinja Hrvatske postala je LORENA TOMIEK (Nemo) u disciplini daske 1m i 3m, dok se na tornju 5m zlatom okitila TESSA PAVLEKOVIĆ iz “Medveščaka”.
U muškoj konkurenciji zlatni je bio JURAJ MELŠA na jednometarskoj dasci, gdje je ostvario i normu HSSV- u za odlazak na Seniorsko prvenstvo Europe u Edinburgu. Melša je medalju najsjajnijeg sjaja osvojio i na tornju 5m.
Na trometarskoj dasci državni prvak postao je HRVOJE BREZOVAC.
Obojica su članovi zagrebačkog kluba “Nemo”.
Na sinkro dasci 3m najuspješnija kod žena bila je TESSA PAVLEKOVIĆ (Medveščak) u paru sa zadrankom Huljev a kod seniora Nemo par JURAJ MELŠA/ HRVOJE BREZOVAC. Sinkro disciplinu Mix 3m zlatom su obilježili LORENA TOMIEK u kombinaciji sa HRVOJE BREZOVCEM (Nemo).
U sklopu su otvaranja natjecanja proglašeni najuspješniji Klubovi u Hrvatskoj u protekloj 2017. natjecateljskoj godini.
Najboljim Klubom u Hrvatskoj proglašen je zagrebački KSV “Nemo”, 2. mjesto osvojio je KSV “Zadar” iz Zadra a na 3. je mjestu KSV “Medeveščak” iz Zagreba.
Pehare najboljima uručio je doc. dr. sc. Tomislav Mađar, osobni savjetnik predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović za sport i zdravstvo te predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.
Iskrene čestitke svima na ostvarenim rezultatima.