Na zagrebačkom bazenu Zimskog plivališta Mladost u organizaciji KSV “Nemo” održano je Zimsko prvenstvo Zagreba za kadete i juniore.
Nastupilo je oko 80 skakača i skakačica iz četiri zagrebačka kluba Dive, Medveščak, Trešnjevka i Nemo.

U kategoriji limača sjajan je bio Medveščakovac LOVRO ŠTAMBAK dok je u istoj kategoriji ali kod limačica briljirala TARA MARKOVIĆ iz Dive- a.

Mlađi kadet VITO KRILIĆ (Medveščak) dominirao je u svojoj kategoriji na svim disciplinama, a kod djevojčica se zlatnom medaljom na jednometarskoj dasci okitila Nemačica LARA KOKANOVIĆ te EMA SMOLEC (Medveščak) na dasci 3m.

Kategoriju kadeta sa dva individualna zlata obilježio je Medveščakovac LUKA MARTINOVIĆ (1m i toranj) dok je na “trici” 1.mjesto osvojio njegov klupski kolega JAN MUFIĆ.
Kod kadetkinja MATILDA ŠRBEC iz kluba “Nemo” zauzela je 1.mjesto na dasci 3m i tornju a HANA OŽANIĆ iz “Medveščaka” stala je na najvišu stepenicu postolja na dasci 1m.

Mlađi junior DAVID LEDINSKI (Nemo) osvojio je dva pojedinačna zlata (1m i 3m) dok je na tornju zlato osvojio ROKO KRILIĆ (Medveščak).
BARBARA BARTOLIĆ (Nemo) pozlatila se u svim disciplinama u kojima je nastupila…

DOMINIK PAVELIĆ, junior iz kluba “Nemo” na ovome je prvenstvu osvojio zlatnu medalju na dasci 1m, 3m i tornju 5m, dok je kod djevojaka na dasci 1m i tornju najuspješnija bila Medveščakovka TESSA PAVLEKOVIĆ a na dasci 1m JANA KRVAVICA iz “Nema”.

Osim individualnih disciplina natjecala se i sinkro disciplina daske 3m a najbolji parovi bili su:
Kadeti JAN MUFIĆ/ LUKA MARTINOVIĆ (Medveščak)
Kadetkinje GITA HAINSKI/ MATILDA ŠRBEC (Nemo)
Juniori DAVID LEDINSKI/ DOMINIK PAVELIĆ (Nemo)
Juniorke BARBARA BARTOLIĆ/ TESSA PAVLEKOVIĆ (Nemo/ Medveščak).

U sklopu otvaranja natjecanja proglašeni su najuspješniji sportaši i sportašice Zagrebačkog saveza za skokove u vodu u protekloj 2018.natjecateljskoj godini:
– limačica EMA SMOLEC
– limač LOVRO ŠTAMBAK
– mlađa kadetkinja HANA OŽANIĆ
– mlađi kadet MATEO OBULJEN
– kadetkinja BARBARA BARTOLIĆ
– kadet ROKO KRILIĆ
– mlađa juniorka TESSA PAVLEKOVIĆ
– mlađi junior DAVID LEDINSKI
– juniorka JANA KRVAVICA
– senior JURAJ MELŠA.

Osim individualnih priznanja najboljima, dodijeljene su i nagrade za najbolje klubove u gradu Zagrebu na temelju postignutih rezultata u 2018. godini.
1.mjesto osvojio je KSV “Nemo”, drugoplasiran klub je KSV “Medveščak” dok je 3.mjesto zauzeo KSV “Dive”.

Laureatima je nagrade podijelio g. Mario Vekić, dvostruki olimpijac u veslanju te gđa. Maša Brezovac, predsjednica Zagrebačkog saveza za skokove u vodu.

Od srca iskrene čestitke svima na ostvarenim rezultatima!