Na bazenu Zimskog plivališta Mladost od 07. do 08. lipnja održano je ljetno seniorsko Prvenstvo Zagreba i Hrvatske.
Ukupno 50ak skakača i skakačica nastupilo je u seniorskim disciplinama daske 1m, 3m, tornja, sinkro daske 3m te sinkro Mix sa daske 3m.

Predstavnici zagrebačkih Klubova “Dive”, “Medveščak”, “Nemo” i “Trešnjevka” ostvarili su doista zapažene rezultate.

U ženskoj konkurenciji u individualnim disciplinama zlatima se okitila BARBARA BARTOLIĆ, dok je u muškoj najuvjerljiviji bio HRVOJE BREZOVAC (oboje članovi KSV “Nemo”).

Medalje srebrnog sjaja pripale su TESSI PAVLEKOVIĆ iz “Medveščaka” te kod seniora JURAJU MELŠA iz “Nema”.

Na treću stepenicu postolja dva se puta popeo DAVID LEDINSKI iz “Nema” (1m i 3m), dok je na tornju osvojio srebro. Bronca na tornju 5m pripala je LUKI MARTINOVIĆU iz Kluba “Medveščak”.
Kod seniorki na trometarskoj dasci i tornju 3.mjesto osvojila je JANA KRVAVICA, a na dasci visine 1m treća je bila JURJA BEGANOVIĆ (obje “Nemo”).

Seniorske prvakinje Zagreba i Hrvatske u tandem disciplini sinkro 3m postale su DORA TOMLJENOVIĆ i TESSA PAVLEKOVIĆ (Medveščak), srebrne su bile BARBARA BARTOLIĆ i JANA KRVAVICA (Nemo) a brončane MARTA SABOL i TESA SMOLEC (Medveščak).
U istoj disciplini, HRVOJE BREZOVAC i JURAJ MELŠA (Nemo) postali su prvaci kod seniora, DAVID LEDINSKI i DOMINIK PAVELIĆ (Nemo) osvojili su srebro dok je bronca pripala ROKU KRILIĆU i LUKI MARTINOVIĆU (Medveščak).

U atraktivnoj disciplini sinkro mix sa daske 3m dominirali su parovi iz KSV “Nemo”:
1. BARBARA BARTOLIĆ- DAVID LEDINSKI
2. LORENA TOMIEK- HRVOJE BREZOVAC
3. JANA KRVAVICA- JURAJ MELŠA

Na temelju ostvarenih rezultata u 2019. godini ispred Zagrebačkog saveza za skokove u vodu KSV “Nemo” proglašen je kao najbolji, 2.mjesto pripalo je KSV “Medveščak” a 3.mjesto je osvojio KSV “Dive”.

Iskrene čestitke svima na postignutim rezultatima!