Na zadarskom Višnjiku od 23. do 24. travnja pod epidemiološkim se mjerama održalo Prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore.

Skakačice i skakači zagrebačkih Klubova “Dive”, Medveščak” i “Nemo” osvojili su ukupno 29 medalja te postigli odlične rezultate.

U sinkro disciplini sa daske 3m u ženskoj konkurenciji zlatom se okitila LORA MAGAŠ iz “Medveščaka” sa Huljev iz Zadra, dok su viceprvakinje postale BARBARA BARTOLIĆ i JURJA BEGANOVIĆ iz Kluba “Nemo”.
Medveščakovci LUKA MARTINOVIĆ i JAN MUFIĆ najuspješniji su bili u muškom dijelu sinkro natjecanja. Srebrom ih slijedi tandemski par ROKO KRILIĆ (Nemo) i MARO KOKIĆ (Medveščak) te MATEO OBULJEN (Nemo) sa zadraninom Huljevom sa osvojenom brončanom medaljom.

Mlađa juniorka LORA MAGAŠ (Medveščak) zlatna je bila na jednometarskoj i trometarskoj dasci dok je JURJA BEGANOVIĆ (Nemo) osvojila 1.mjesto na tornju.
JAN MUFIĆ i LUKA MARTINOVIĆ iz “Medveščaka” izmijenjivali su se na pobjedničkom postolju ovisno o disciplini….Jan je na 1m osvojio srebro a Luka broncu dok je na “trici” plasman bio suprotan. Dečki su u obje discipline potvrdili normu HSSV- u. Na tornju 5m Luka se popeo na najvišu stepenicu postolja dok je brončani bio MATEO OBULJEN iz “Nema”.

U starijoj dobnoj kategoriji juniorka “A” najsjajnijom medaljom okitila se Nemačica BARBARA BARTOLIĆ na tornju dok je na 1m i 3m osvojila srebro. TESA SMOLEC iz Medveščaka oko vrata je objesila dvije individualne medalje brončanoga sjaja (1m i 3m).
ROKO KRILIĆ (Nemo) postao je trostruki prvak Hrvatske u individualnim disciplinama dok se MARO KOKIĆ u disciplinama daske 1m i 3m plasirao na 2.mjesto.

U sklopu natjecanja proglašeni su najbolji junior, juniorka i mlada nada ispred Hrvatskog saveza za skokove u vodu te najuspješniji klubovi u Hrvatskoj u protekloj 2020.godini.

Titulu najboljeg juniora odnio je DAVID LEDINSKI dok je najboljom juniorkom proglašena BARBARA BARTOLIĆ (oboje su članovi kluba “Nemo”).

Naslov najuspješnijeg kluba u Hrvatskoj u prošloj natjecateljskoj godini pripao je klubu “Nemo”, 2.mjesto odnio je KSV “Medveščak” a 3.mjesto osvojio je KSV “Zadar”.

Iskrene čestitke svima!