Na zadarskom bazenu “Višnjik” od 16. do 18. veljače održalo se prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore.
U konkurenciji klubova iz cijele Hrvatske bila su i 4 zagrebačka (Dive, Medveščak, Nemo i Trešnjevka) koji su ostvarili odlične rezultate.

Mlađi kadet VITO KRILIĆ iz Medveščaka postao je prvak Hrvatske u disciplini daske 1m.
U istoj kategoriji ali kod djevojčica na svim je disciplinama sjajna bila njegova klupska kolegica BRUNA BIOČINA.

Kadet JAN MUFIĆ (Medveščak) zlatni je bio na dasci 3m dok je MARO KOKIĆ, iz istog kluba najuvjerljiviji bio u disciplini tornja 5m.
Kod djevojaka briljirala je Nemačica BARBARA BARTOLIĆ koja je u svim individualnim disciplinama osim osvojenih medalja zlatnoga sjaja ostvarila i norme HSSV-u za nastup na Mediteranskom kupu koje će se u srpnju održati u Rijeci.

U kategoriji mlađih juniora dominantan je bio DAVID LEDINSKI iz Kluba “Nemo” koji je potvrdio norme HSSV- u u disciplinama daske 1m i 3m za odlazak na juniorsko prvenstvo Europe u Helsinki.
TESSA PAVLEKOVIĆ (Medveščak) također će braniti naše boje na prvenstvu Europe, a svojim je nastupom na dasci 3m sada to i potvrdila. Pozlatila se na dasci 1m, 3m i tornju…

Junior DOMINIK PAVELIĆ okitio se naslovom prvaka Hrvatske na trometarskoj dasci te na tornju 5m a juniorka JANA KRVAVICA (oboje članovi kluba Nemo) državna je prvakinja postala u disciplini daske 3m.

Kategorija sinkro discipline na dasci 3m iznjedrila je sljedeće prvake:
– kadeti JAN MUFIĆ/ LUKA MARTINOVIĆ (Medveščak)
– kadetkinje TESA SMOLEC/ DORA TOMLJENOVIĆ (Medveščak)
– juniori DAVID LEDINSKI/ DOMINIK PAVELIĆ (Nemo)
– juniorke TESSA PAVLEKOVIĆ/ DOLORES ŠUŠA (Medveščak/ Primorje)

U sklopu otvorenja natjecanja tradicionalno su proglašeni najbolji sportaš, sportašica i mlada nada hrvatskog saveza za skokove u vodu u protekloj sezoni.
Titulu najuspješnijeg na temelju ostvarenih rezultata odnio je senior HRVOJE BREZOVAC iz zagrebačkog kluba Nemo dok su druga dva priznanja otišla u Zadar.

Iskrene čestitke svima na ostvarenim rezultatima!