Na zadarskom bazenu “Višnjik” od 15. do 17. veljače održano je Zimsko prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore.
Četiri zagrebačka kluba (Dive, Medveščak, Nemo i Trešnjevka) ostvarili su odlične rezultate te osvojili pregršt medalja.

U kategoriji mlađih kadeta “D” zlatima je briljirao Medveščakovac VITO KRILIĆ na dasci 1m, 3m i tornju, dok je na jednometarskoj dasci viceprvak Hrvatske postao LOVRO ŠTAMBAK, također član KSV “Medveščak”.
Kod djevojčica u disciplini jednometarske daske 2.mjesto osvojila je LARA KOKANOVIĆ (Nemo) a trećeplasirana je bila VANJA KOVAČEVIĆ EBERHARDT (Medveščak). Vanja je ujedno osvojila i srebrnu medalju u disciplini daske 3m.

Kadet LUKA MARTINOVIĆ osvojio je dvije medalje srebrnog sjaja (1m i 3m) te ostvario normu HSSV- u, a JAN MUFIĆ dva je puta stao na treću stepenicu postolja (1m i 3m) dok je na tornju 5m osvojio 2.mjesto. Obojica su članovi Kluba “Medveščak”.
JURJA BEGANOVIĆ, kadetkinja iz “Nema” osvojila je tri individualne medalje srebrnog sjaja, MATILDA ŠRBEC (Nemo) dvije bronce a HANA OŽANIĆ zauzela je 3.mjesto na jednometarskoj dasci.

Kod mlađih juniora “B” na 1m i 3m dominirao je zlatima DAVID LEDINSKI iz “Nema”, dok je u disciplini tornja zlato osvojio ROKO KRILIĆ iz “Medveščaka”. Roko je osim zlata osvojio i srebro na dasci 3m a njegov klupski kolega MARO KOKIĆ okitio se srebrom (1m) i sa dvije bronce (3m i toranj).
Mlađa juniorka BARBARA BARTOLIĆ (Nemo) pozlatila se tri puta a ostvarila je i po prvi puta normu HSSV- u. DORA TOMLJENOVIĆ (Medveščak) zauzela je 2.mjesto na tornju i 3.mjesto na “trici”. Dorina klupska kolegica TESA SMOLEC oko vrata je objesila broncu u disciplini daske 1m.

Juniorsku mušku kategoriju zlatima je obilježio DOMINIK PAVELIĆ iz kluba “Nemo”. ENDI ŠEHIĆ (Medveščak) osvojio je dva srebra (3m i toranj) i broncu (1m), dok je LUJO PETROVIĆ LISZT, također Medveščak, zauzeo 3.mjesto na tornju 5m.
Juniorka iz “Medveščaka” TESSA PAVLEKOVIĆ bila je najuspješnija na individualnim disciplinama daske 1m, 3m i tornju, a članica “Nema” JANA KRVAVICA osvojila je dvije medalje srebrnog sjaja i jednu broncu.

U sinkro disciplini daske 3m titulu prvaka- inja Hrvatske odnijele su kadetkinje GITA HAINSKI i MATILDA ŠRBEC, juniori DOMINIK PAVELIĆ i DAVID LEDINSKI te juniorke JANA KRVAVICA i BARBARA BARTOLIĆ (svi članovi KSV “Nemo”.

Za vrijeme ostvaranja natjecanja proglašeni su najbolji Klubovi u protekloj natjecateljskoj 2018. godini.
1.mjesto osvojio je KSV “Nemo”, 2.mjesto KSV “Medveščak” a 3.mjesto zauzeo je KSV “Zadar”.

Iskrene čestitke svima na postignutim rezultatima!