Pod epidemiološkim mjerama na zadarskom bazenu Višnjik od 10. do 11. srpnja održalo se Seniorsko prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu.
Na natjecanju su sudjelovale sportašice i sportaši iz 5 hrvatskih klubova nastupivši u 3 individualne i 2 sinkro discipline.
U pojedinačnoj konkurenciji seniora u svim disciplinama zlatima je dominirao JURAJ MELŠA iz Kluba “Nemo” dok ga je srebrima pratio klupski kolega DAVID LEDINSKI.
Medveščakovac FRANKO BASLER okitio se sa dvije brončane medalje na 3m i tornju.
Kod seniorki najuspješnija na trometarskoj dasci i tornju bila je BARBARA BARTOLIĆ (“Nemo”) dok je na jednometarskoj dasci osvojila medalju brončanog sjaja.
TESSA PAVLEKOVIĆ postala je viceprvakinja osvojivši srebro u disciplini daske 1m a DORA TOMLJENOVIĆ na tornju 5m (obje članice “Medveščaka”).
U disciplini seniori Sinkro daska 3m zlatni tandemski par bio je JURAJ MELŠA/ DAVID LEDINSKI (“Nemo”).
Na drugu stepenicu postolja penjali su se MARO KOKIĆ/ JAN MUFIĆ (“Medveščak”) dok su brončanu medalju oko vrata objesili LUKA MARTINOVIĆ/ ROKO KRILIĆ (također “Medveščak”).
Kod djevojaka srebrne su bile BARBARA BARTOLIĆ i JURJA BEGANOVIĆ iz “Nema” a brončane DORA TOMLJENOVIĆ i TESSA PAVLEKOVIĆ iz “Medveščaka”.
Zanimljivu Sinkro mix disciplinu daske 3m medaljom najsjajnijeg sjaja obilježio je “Nemo” par BARBARA BARTOLIĆ- DAVID LEDINSKI.
Tim iz “Medveščaka” u sastavu TESSE PAVLEKOVIĆ i JANA MUFIĆA osvojio je 2. mjesto dok su brončani bili TESA SMOLEC i MARO KOKIĆ, također iz Kluba “Medveščak”.
Iskrene čestitke svim natjecateljicama i natjecateljima na ostvarenim rezultatima u sezoni koja do sada “nije mazila” nikoga pa ni naše sportaše a posebnu čestitku upućujemo Juraju Melši koji je na temelju svojih postignutih rezultata proglašen najboljim seniorom u prošloj natjecateljskoj 2019. godini ispred Hrvatskog saveza za skokove u vodu.
Puno sportske sreće i uspjeha svima na predstojećem Kadetsko-juniorskom prvenstvu Hrvatske koje nas uskoro očekuje u Rijeci!