Riječka Kantrida na otvorenom je bazenu ugostila hrvatske skakače i skakčice u vodu među kojim su bili i predstavnici zagrebačkih Klubova “Medveščak” i “Nemo”.

Junior DAVID LEDINSKI iz “Nemo” Kluba briljirao je na dasci 3m gdje je normu saveza premašio za 50 bodova. David je osvojio 3 individualna zlata…
Kod djevojaka u istoj kategoriji, Medveščakovka TESSA PAVLEKOVIĆ okitila se paletom medalja na dasci 1m, 3m i tornju.

U konkurenciji mlađih “B” juniora viceprvak Hrvatske na jednometarskoj dasci postao je JAN MUFIĆ dok je brončanu medalju osvojio MARO KOKIĆ. Obojica su potvrdila bodovnu normu HSSV- u. Na dasci visine 3m srebro je odnio LUKA MARTINOVIĆ, koji se također može pohvaliti normom a MARO KOKIĆ je i ovdje stao na treću stepenicu postolja. LUKA MARTINOVIĆ odličan je bio u disciplini tornja gdje je osvojio zlatnu medalju i normu dok je ROKO KRILIĆ zauzeo 2. mjesto (svi spomeuti su članovi KSV “Medveščak”).
Mlađa juniorka BARBARA BARTOLIĆ (Nemo) dominirala je zlatima u svim disciplinama te normama na 1m i 3m. TESA SMOLEC iz “Medveščaka” osvojila je 2. mjesto na 1m te 3. mjesto na trometarskoj dasci. Tesina klupska kolegica DORA TOMLJENOVIĆ oko vrata je objesila medalju srebrnog sjaja u disciplini tornja.

Kadet MATEO OBULJEN iz “Nema” osvojio je zlato na tornju 5m te 3. mjesto na trometarskoj dasci. HANA OŽANIĆ iz “Medveščaka” prvakinja je Hrvatske postala na 1m, 3m i tornju, dok je KLARA BELEC osvojila 3. mjesto u disciplini daske sa visine 3m.

Najmlađu “D” kategoriju na Prvenstvu kod dječaka su obilježili Nemač PATRIK JORDAN NICOSCIA (1. mjesto na tornju i 3. mjesto na 3m) te Medveščakovac LUKA ĆORLUKA (2. mjesto na 1m, 3m i tornju). Mlađa kadetkinja iz “Nema” LARA KOKANOVIĆ dva se puta penjala na drugu srebrnu stepenicu pobjedničkog postolja.

Iskrene čestitke svim pojedinačnim medaljašima te naravno i pobjednicima Sinkro discipline sa visine daska 3m:

  • BARBARA BARTOLIĆ/ JURJA BEGANOVIĆ (Nemo)
  • DAVID LEDINSKI/ MATEJ NEVEŠČANIN (Nemo/ Zadar)
  • HANA OŽANIĆ/ SARA STEHLIK (Medveščak/ Primorje Rijeka).