U odličnoj organizaciji KSV ‘Primorje 2010’ na Bazenima Kantrida u Rijeci je od 21. do 25. kolovoza prvi puta održano Otvoreno veteransko prvenstvo u skokovima u vodu (Masters Diving), koje je okupilo veteranske skakače iz 15 zemalja uz puno sunca i uzbuđenja. Nastupilo je čak 120 skakača iz SAD-a, UK, Rusije, Švedske i ostalih europskih zemalja u rasponu od 25-85 godina. Najstarija skakačica Jevgenija Stepanova je došla iz Sankt Peterburga i ima 83 godine a skakala je discipline 1, 3 i 5 m i oduševila sve prisutne svojom vitalnošću i skokovima.

Nastupilo je 5 veterana i 2 veteranke iz Zagreba koji nisu bivši skakači već su odlučili naučiti skakati u odrasloj dobi te su dokazali da se sve može naučiti i pokazali da se rad tijekom godine isplatio. Puno truda i entuzijazma je uloženo tijekom godine a prikazan je i poneki novi skok u odnosu na prethodne godine. Ove godine je bilo manje treme jer iskustvo prethodnih natjecanja, a posebno na prošlogodišnjem svjetskom veteranskom prvenstvu, jest uistinu pomoglo.

U jakoj konkurenciji ocjene su bile jako dobre pa su ‘padale i šestice’ kao nagrada za dobro izveden skok i trud koji stoji iza njega. Atraktivnih skokova nije nedostajalo a nagradio se pljeskom svaki dobro izvedeni skok u svim kategorijama.

Dražen Borčić je nastupio u kategoriji 50-54 godina na sve tri discipline i to daska 1 i 3 metra i toranj 5 metara parirajući svojim skokovima i iskusnijim skakačima, a zauzeo je na dasci 1m 6. mjesto dok je na dasci 3m i tornju osvojio 7.mjesto.

Boris Stipetić je nastupio u kategoriji 55-59 godina te je sjajno odskakao i izvukao maksimum iz svojeg programa skokova osvojivši 5. mjesto.

Ženske predstavnice Sandra Borčić u kategoriji 50-54 godina i Katarina Jaklin u kategoriji 25-29 godina su nastupile u disciplini daska 1m i lijepo odskakale svoj program skokova osvojivši 9 odnosno 5 mjesto.

Marko Makovac, Dražen Hanžić i Kristijan Galić su nastupili u kategoriji 45-49 godina, u jakoj konkurenciji, na dasci 1 metar. Skupilo se ovdje puno odličnih skakača koji su pokazali visok nivo izvedbe skokova. Naši predstavnici su svoje skokove odskakali vrlo koncentrirano te zauzeli Marko 8. mjesto, Kristijan 9. mjesto i Dražen 10.mjesto.

Nastupalo se i u “tandemskoj” disciplini sinkro daska 3metra.
Marko Makovac i Dražen Hanžić iz Zagreba odskakali su odlično postigavši svoj cilj uspješnog natjecanja i u toj kategoriji.

Ovakva natjecanja su sjajan primjer kako se skakati može bilo kada, kako održavati tjelesnu kondiciju i zdrav način življenja te na kraju kako ljubav prema sportu nema granica, stoga zahvaljujemo svima koji podržavaju ovaj razvoj veteransko- zagrebačkih skokova u vodu.