Ukrajinski Kijev udomaćio je od 05. do 11. kolovoza najbolje europske skakače i skakačice u vodu iz 23 zemlje.

Član seniorske reprezentacije JURAJ MELŠA pod budnim okom trenerice Petre Balog nastupio je u disciplini daske 1m gdje je naprosto bio sjajan…
Juraj je nakon 5. predzadnje serije skokova bio u top 12 natjecatelja, ali je u konačnici ipak završio na također odličnom 15. mjestu sa 8 bodova zaostatka od finala, u konkurenciji od ukupno njih 30.

U disciplini trometarske daske Juraj je nekoliko skokova iz svojeg natjecateljskog programa odradio na zavidnoj razini, međutim isto tako poradi nekoliko pogrešaka u ostatku nastupa plasirao se na 24. mjesto.

Najuzbudljivija disciplina natjecanja bila je toranj 10m u konkurenciji seniora gdje je titulu seniorskog prvaka Europe odnio 13- godišnji Oleksii Sereda, ukrajinsko čudo od djeteta koji je postao najmlađi zlatni medaljaš u povijesti seniorsko- europskih skokova u vodu. Briljantnim nastupom Oleksii je publiku na svojem “domaćem” bazenu doveo do potpunog delirija.

Iskrene čestitke Juraju na postignutim rezultatima na posljednjem ovosezonskom natjecanju, trenerici Petri i gđici Ani Kera koja je na ovoj europskoj smotri bila dio LEN TDC Odbora u funkciji pomoćno- vrhovnog te vrhovnog suca u većini disciplina koje su se na Prvenstvu odvijale.