U ruskom je Kazanu od 25. do 30. lipnja održano Juniorsko prvenstvo Europe na kojem su nastupili reprezentativci DAVID LEDINSKI, BARBARA BARTOLIĆ, MARO KOKIĆ iz Zagreba i BRUNA HULJEV iz Zadra pod vodstvom trenerice Nataše Kolić te uz prisustvo sutkinje Sande Donoval.

Već prvog dana natjecanja, iz Kazana su nas obradovale nevjerojatne vijesti…David Ledinski u konkurenciji mlađih juniora na dasci 1m u kvalifikacijskom dijelu natjecanja postigao je briljantan rezultat. David se naime, po prvi puta u zagrebačkoj ali i hrvatskoj povijesti skokova u vodu u finale plasirao kao najbolji ostavivši iza sebe europske velesile poput Rusije, Velike Britanije i Njemačke.
Nastup u finalu završio je na hvalevrijednom 6. mjestu.
U disciplini daske 3m David je također sjajnim nastupom izborio finalni nastup u top 12 najboljih, te zauzeo 9. mjesto.

Mlađa juniorka BARBARA BARTOLIĆ, kojoj je ovo bio prvi nastup na europskoj smotri, nastupala je u disciplini jednometarske i trometarske daske.
Na obje joj je discipline nastup u finalu izmaknuo za svega nekoliko bodova. Na dasci 1m bila je 13. dok je na 3m zauzela 14. mjesto.

MARO KOKIĆ, kojemu je ovo kao i Barbari bilo prvo iskustvo na natjecanju ovakvog europskog nivoa, vrlo se dobro snašao na dasci 1m te osvojio 15. mjesto.

Iskrene čestitke sportašima na odličnim rezultatima, treneru i sucu ali i gđici Ani Kera, članici Skupštine zagrebačkog saveza za skokove u vodu koja je na ovom Prvenstvu Europe bila u funkciji delegata ispred prestižne LEN organizacije.