U korejskom gradu Gwangju od 12. do 20. srpnja održano je Svjetsko prvenstvo na kojima je zagrebačke ali i hrvatske skokove u vodu predstavljao seniorski reprezentativac JURAJ MELŠA u pratnji trenerice Petra Balog.

Juraj je u vrlo jakoj svjetskoj konkurenciji od 47 zemalja nastupio u olimpijskoj disciplini daske 3m i na jednometarskoj dasci.

“Maratonsko” natjecanje na daci 3m zbog velikog broja skakača trajalo je čak 4 i pol sata a Jure je odličnom izvedbom seniorskog programa od 6 skokova u konačnici preliminarnog dijela zauzeo 44. mjesto od ukupno 57 natjecatelja.

Posebno je uzbudljivo i napeto bilo finale upravo spomenute discipline gdje se velika borba za prestižni naslov prvaka Svijeta odvijala između briljantnog britanca Jack Laughera i dominantnih kineza Siyi Xie i Yuan Cao.
Engleska je zvijezda do posljednje serije vodila sa impozantnim, potencijalno bodovnim rekordom, međutim pogreška na tri i pol salta unatrag zgrčeno u konačnici ga je ipak smjestila na 3. mjesto.

U sudačkom je dijelu prvenstva sudjelovala sutkinja Nataša Kolić, koja je još jedanput odličnom FINA evaluacijom potvrdila svoju sudačku kvalitetu na natjecanjima najvišeg svjetskog ranga.
Nataša je izabrana da sudi finale “kraljevske” discipline toranj muški 10m, gdje je superioran Kinez za tri i pol uzvratna salta od svih sedam bodovnih sudaca ocijenjen maksimalnom ocjenom 10.

Iskrene čestitke Juraju na postignutim rezultatima te Nataši na sjajnom suđenju!