Na jakom međunarodnom natjecanju “International Diving Meet Dresden 2018” koje se tradicionalno svake godine krajem travnja održava u njemačkom gradu Dresdenu, nastupila su dva zagrebačka reprezentativca, DAVID LEDINSKI iz Kluba “Nemo” te TESSA PAVLEKOVIĆ iz “Medveščaka”.

Organizator je ove godine okupio čak 21 zemlju iz cijeloga svijeta te oko 140 natjecatelja.

Mlađi junior DAVID LEDINSKI briljirao je u disciplini daske 1m gdje je kvalifikacijskim nastupom izborio finale i sjajno 5. mjesto. Finalni nastup također je odradio na zavidnoj razini te se u konačnici plasirao na 6. mjesto sa ostvarenih 349 bodova, što je za čak 29 bodova “premašena” norma HSSV- a.
David je nastupio i na dasci 3 metra gdje je nažalost u drugom dijelu svog natjecateljskog programa napravio nekoliko pogrešaka te završio na 16. mjestu.

U istoj kategoriji ali kod djevojaka TESSA PAVLEKOVIĆ također je nastupila u dvije discipline…1m i 3m.
U jakoj konkurenciji Amerike, Japana, Rusije, Švedske i mnogih drugih europskih i svjetskih velesila Tessa je na 1m osvojila 17. mjesto a na trometarskoj dasci 21.mjesto.

Ovo je natjecanje bila odlična kontrola ali i uvertira u ono što Davida i Tessu čeka krajem lipnja ove godine, a to je Juniorsko prvenstvo Europe koje će se održati u finskom Helsinkiju.

Iskrene čestitke!